Massage kan anvendes til forebyggelse og behandling af arbejdsrelaterede skader i bevægelsesapparatet. Det kan eksempelvis være overbelastninger i muskler og led, smerter i ryg, arme og skuldre, nakkeproblemer, stress, spændingshovedpine, migræne, musearm, tennisalbue m.m. 

Hvordan virker massage?

Hvis en muskel overanstrenges trækker den sig sammen, og der kommer ikke tilstrækkelig blodcirkulation til musklen, hvorfor der ophobes affaldsstoffer i musklen. Affaldsstofferne kan sætte sig som myoser og muskelspændinger, og det kan medføre voldsomme smerter. Ved at massere muskulaturen blødgøres disse og scenerne strækkes. Musklernes kapilærer udvides, så blodcirkulationen forbedres igen, og dermed kommer musklerne til at slappe af, så spændinger og infiltrationer forsvinder.

Under behandlingen frigives et hormonstof, der virker smertestillende og beroligende. Dette gør også at lymfesystemet stimuleres så kroppens affaldsstoffer frigives.

Massage har en stor positiv virkning på muskulaturen samt kroppens bløde væv, der hjælper til med at fjerne spændinger og giver musklerne smidigheden tilbage og forbedrer blodcirkulationen. Det gør at blodkarsystemet igen kan transportere ilt og næringsstoffer til celler og væv samt de indre organer.